Kvietimas registruotis į gegužės 28 d. rengiamą internetinį seminarą „Suvokiant šalies žydiškąjį paveldą kaip savastį: ar Lietuva šį tarpsnį jau įveikė?“

2020 m. minime didžiojo Lietuvos rabino, iškiliausio litvakų kultūros atstovo Elijo ben Saliamono Zalmano (Vilniaus Gaono) 300-ąsias gimimo metines. Rengiantis šiam jubiliejui Lietuvos Respublikos Seimas 2020-uosius paskelbė Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais.

Gegužės 28 d. 14 val. Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje rengia internetinį seminarą „Suvokiant šalies žydiškąjį paveldą kaip savastį: ar Lietuva šį tarpsnį jau įveikė?“, kuriame diskutuos penki ekspertai, įžanginę kalbą „Atkuriant žydiškąjį Vilnių“ tars Lietuvos Respublikos kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas – literatūros tyrinėtojas ir tekstų vertėjas iš jidiš kalbos.

Diskusijos dalyviai:

  • Lara Lempertienė, žydų kultūros istorikė ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Judaikos skyriaus vadovė;
  • Kamilė Rupeikaitė, Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus direktorė ir žydų muzikinio paveldo specialistė;
  • Violeta Davoliūtė, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorė;
  • Michael Berkowitz, šiuolaikinės žydų istorijos profesorius (Londono universiteto koledžas);
  • Jon Seligman, archeologas ir Vilniaus Didžiosios sinagogos archeologinių kasinėjimų vadovas.

Diskusijos moderatorė Rosie Goldsmith, buvusi BBC žurnalistė, Europos literatūros tinklo vadovė ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko literatūros premijos vertinimo komisijos pirmininkė. 

Kviečiame susipažinti su renginio programa ir registruotis. Pokalbis vyks anglų kalba. Tik užsiregistravusiems vartotojams bus atsiųsta internetinio seminaro nuoroda.

Renginys yra 9-ųjų litvakų dienų Londone programos dalis.

Daugiau informacijos „Facebook“ ›

Tekstas parengtas pagal viešai prieinamą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos informaciją

Atnaujinta: 2020-05-26