Jau galima virtualiai aplankyti ir Venclovų namus-muziejų Vilniuje, Utenos kraštotyros muziejų bei Tauragės krašto muziejų „Santaka“

Plečiasi muziejų, su kurių pagrindinėmis ekspozicijomis jau galima susipažinti virtualiai, ratas. Paskutinėmis savaitėmis į jį įsiliejo ir Venclovų namai-muziejus Vilniuje, Utenos kraštotyros muziejus bei Tauragės krašto muziejus „Santaka“. Internete jie dabar prieinami šiais adresais:

Šie virtualūs turai yra sudėtinė Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus (LNDM) įgyvendinamo iš ES SF ir Lietuvos Respublikos biudžeto finansuojamo projekto „Virtualus muziejus“ dalis (viena iš dešimties projekto apimtyje kuriamų elektroninių paslaugų, skirtų muziejams ir visuomenei).

Iš viso iki projekto įgyvendinimo pabaigos tokių virtualių turų planuojama sukurti 26, iš kurių 25 lankytojus kvies virtualiai susipažinti su Lietuvos muziejais ir vienas (jau veikiantis) – po Vilniaus pilių teritoriją. Virtualūs turai kuriami lietuvių ir anglų kalbomis. Kol kas internete daugiausiai virtualių turų paviešinta lietuvių kalba. Be jau trijų paminėtųjų, internete viešinami šie projekto „Virtualus muziejus“ vykdymo metu sukurti virtualūs turai:

 Lietuvių kalba

Anglų kalba

Virtualius turus LNDM kuria bendradarbiaudamas su muziejais, paslaugų teikėjais UAB „Lantelis“, UAB „Pasaulio spalvos“, UAB „INRE“.

Kol kas visi šie virtualių turų adresai internete yra laikini. Projekto vykdymo metu modernizavus Lietuvos integralią muziejų informacinę sistemą (LIMIS), visi šie virtualūs turai bus perkelti į šios valstybinės informacinės sistemos infrastruktūrą, kartu bus pakeisti ir šių virtualių turų internetiniai adresai.

 

 

 

LM ISC LIMIS informacija

 

Atnaujinta: 2020-06-19