2019 m. lapkričio  25–27 dienomis Budapešte (Vengrija) – 2019 MuseumDigit konferencija

Jau galima registruotis į 2019 m. konferenciją MuseumDigit, kurią organizuoja Vengrijos nacionalinis muziejus. Ji vyks 2019 m. lapkričio 26 ir 27 dienomis Budapešte (Vengrija).

Renginio organizatoriai ragina nepraleisti progos išgirsti, kas naujo muziejų pasaulyje, registruokitės į renginį dabar ir stebėti interneto svetainės www.museumdigit,hu/en atnaujinimus. MuseumDigit vienija kultūros paveldo specialistus ir skatina juos dalintis patirtimi kultūros paveldo skaitmeninimo, skaitmeninio turinio kaupimo, saugojimo, sklaidos, pakartotinio naudojimo, kvalifikacijos kėlimo klausimais.

Šių metų konferencijos pagrindinės temos susijusios su muziejų sukuriamų didelės apimties  duomenų (Big data), muziejų skaitmeninio raštingumo per gerąsias praktikas kėlimo ir sėkmingų strategijų klausimais. Renginio metu bus išklausyta apie 300 muziejų ekspertų, skaitmeninio turinio kūrėjų, IT inovatorių ir studentų pranešimų.

Anksčiau užsiregistravusiems bilieto į konferenciją kaina – 25 eurai. Už šią sumą renginio dalyviai  gaus dvejus nemokamus pietus ir užkandžius. Studentams taikomos didelės nuolaidos.

Registracija vyks iki 2019 m. lapkričio 20 d.

Tekstą pagal konferencijos organizatorių viešai paskelbtą

informaciją parengė Daumantas Bauža

 

Atnaujinta: 2019-10-25